Beslag;
-
3
eieren
-
1 Marokkaanse
theeglas olie
-
1 Marokkaanse
theeglas suiker
-
1 Marokkaanse
theeglas verse sinasappelsap
-
3 Marokkaanse
theeglazen meel
-
1
bakpoeder
-
30
gram cacao
Versiering;
-
Abrikozenjam/honing
-
Grof gemalen
amandelen
Bereidingswijze;
Scheid de
eieren van elkaar, doe de eiwitten in een kom met een snufje zout en mix het
met de mixer, voeg geleidelijk de suiker toe totdat de eiwitten stijf zijn. Voeg nu de
eigelen en olie toe en mix het, voeg daarna de sinasappelsap toe en mix het
goed. Voeg als laatst de meel en bakpoeder toe en roer het met een pollepel 1
kant uit! Pak nu ¼ beslag en doe hier de cacao bij en leg apart, pak een
tulbandvorm en besmeer het met boter doe nu 2/3 van het ‘’witte’’ beslag in de
tulbandvorm,
doe er nu het chocoladebeslag op in een ronde vorm, dit hoeft overigens niet precies.
en bedek het
met de overige 1/3 ‘’witte’’ beslag.
Doe het nu in een voorverwarmde oven 180
graden voor ongeveer 40 minuten, maak de oven in de tussentijd niet open! Prik
er met een satéstokje in om te kijken of de cake gaar is.
Draai de cake om op een
bord,
laat het afkoelen en besmeer de bovenkant met honing/abrikozenjam en doe
er de grof gemalen amandelen op.