Ananastaart met pralinevulling



Ingrediënten;
Biscuit;
- 8 eieren
- 240 gram suiker
- 240 gram meel
- 1 vanillesuiker
Banketbakkersroom;
- 1 liter melk
- 4 eieren of 8 ei-gelen
- 90 gram maizena
- 1 vanillesuiker
- 4 lepels suiker
Praline;
- 100 gram walnoten (geroosterd)
- 100 gram suiker
Versiering;
- kiwi
- 1 blik ananas
- slagroom
- nappage (taartina van dr.oetker)
- walnoten

Bereidingswijze;
Biscuit;
Mix de eieren met een snufje zout, voeg geleidelijk de suiker toe. Mix dit goed totdat je een schuimig beslag krijgt. Voeg nu de meel toe en roer dit met een pollepel een kant op, leg bakpapier (die van mij was op, vandaar dat ik folie heb gebruikt) op een vierkante/rechthoekige bakblik en doe hier het beslag in, bak in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 15 minuten.
Banketbakkersroom;
Kook de melk, doe in een kom de eieren, maizena, suiker & vanillesuiker voeg geleidelijk de melk toe en mix het goed zodat er geen klonten in komen, breng het nu weer aan de kook en laat het afkoelen zodat het een dikke crème wordt. 
Praline;
Rooster de walnoten, maal deze met de suiker terwijl de walnoten nog warm zijn en het een smeuïge massa wordt.
De taart klaarmaken;
Snij de biscuit in 2 vierkanten, leg 1 vierkant in de vierkante vorm, en besprenkel het royaal met de siroop van de ananas.
Snij de ananas door de helft en leg langs de zijkanten, druk het goed aan. 
Meng de praline met de banketbakkersroom en stukjes ananas door elkaar. Giet de crème nu in de vierkante vorm, leg er dan de andere vierkante biscuit op en besprenkel ook deze royaal met de siroop. 
Doe de taart nu voor 2 uurtjes in de koelkast, haal het eruit en smeer er een dikke laag slagroom op, probeer dit mooi glad te strijken, giet er nu de nappage op, zodat het een dun laagje wordt. En doe het weer voor een uurtje in de koelkast.
Haal het eruit en versier het langs de zijkanten met toefjes slagroom en stukjes walnoten.
Versier het van boven met kiwi, stukjes ananas, slagroom en walnoten.