Appelcake met pudding



Ingrediënten;
Cake;
-          2 eieren
-          250 ml melk
-          200 ml olie
-          150 gram suiker
-          100 gram meel
-          3 appels in stukken gesneden
-          1 bakpoeder
Pudding;
-          ½ liter melk
-          2 lepels maïzena
-          2 lepels suiker
-          1 flan chino of 1 zakje dr.oetker pudding vanille
Versiering;
-          Mandarijntjes
-          Chocoladevlokken

Bereidingswijze;
Doe de appels onderaan in de blender, breek er 2 eieren op doe nu de suiker eroverheen, en giet de melk & olie erbij, voeg als laatst de meel en bakpoeder toe.
Mix alles samen op de hoogste stand voor 10 minuten. Doe het beslag in een springvorm (26 cm), en doe het in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 45 minuten.
Als de cake gaar is, haal je het eruit en laat je het afkoelen, je zult zien dat hij in de oven heel dik is maar zodra je hem eruit haalt zakt het in het midden in en blijven de randjes hoog.
Maak nu de pudding klaar (doe dit niet eerder want dan begint het al dik te worden en krijg je het niet meer mooi glad (zie de foto met de mandarijntjes))
Doe het zakje pudding met de suiker en maïzena in een kommetje, giet hier een beetje melk bij en meng dit goed (dit doe ik zodat ik geen klontjes in mijn pudding krijg).
Kook nu de melk en voeg het mengsel toe en roer het, zodra het begint te koken zet je het vuur uit.
Giet dit nu boven de cake, probeer het binnen de randjes te doen.
Doe het nu in de koelkast en laat het voor minstens 4 uur goed afkoelen hoe langer hoe beter, ik laat hem altijd een hele nacht in de koelkast. Versier het daarna naar keus met chocolade vlokken of mandarijntjes of een andere soort fruit. 
ps; Like nu ook mijn facebookpagina voor extra receptjes, foto's en updates:

https://www.facebook.com/pages/Maryams-Kookblog/432251996867438