Dadelkoekjes






Ingrendienten;
Deeg;
500 gram boter
2 lepels suiker
Snufje zout
Meel
Vulling;
1 kilo dadelpasta
100 gram sesam
2 eetlepels bloesemwater
1 eetlepel kaneel
Versiering;
poedersuiker

Bereidingswijze;
Meng de boter, zout & suiker goed. Voeg als laatst de meel toe, totdat je een zachte deeg krijgt, laat het rusten.
maak ondertussen de dadelvulling klaar.
Pak een kom en doe hier alle ingrediƫnten in, meng het goed door elkaar. Maak er staafjes van.
Pak nu het deeg en rol dit uit, snij er rondjes uit met een glas.
Pak nu een dadelstaafje, en leg het in het midden van een rondje, vouw de zijkanten over de dadelstaaf heen, totdat je geen dadelstaaf meer ziet.
Versier het nu met een na9ash (soort pincet met tandjes).


Bak het nu voor ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven.
Als de koekjes afgekoeld zijn rol je ze door de poedersuiker.
Je krijgt hier ongeveer 80 stuks uit, je kunt de ingrediĆ«nten ook halveren voor minder koekjes :).