½ kg mee
125 gram boter
125 ml bloesemwater
Theelepel poedersuiker
Snufje zout
Vulling;
½ kg amandelen gekookt, gepeld & fijn gemaald
250 gram suiker
Arabische gom
1 lepel boter
1 lepel bloesemwater
½ kg amandelen gekookt, gepeld & fijn gemaald
250 gram suiker
Arabische gom
1 lepel boter
1 lepel bloesemwater
Versiering ;
100 gram hele amandelen
Zilveren decoratie kraaltjes (eetbaar)
100 gram hele amandelen
Zilveren decoratie kraaltjes (eetbaar)
Bereidingswijze;
Kruimel de meel, poedersuiker, snufje zout & boter goed
samen, voeg daarna de bloesemwater, en een heel klein beetje koud water toe,
denk aan 3 lepels ongeveer, het deeg moet namelijk niet te zacht zijn, kneed
dit goed (ongeveer 10 minuten) laat het deeg nu ongeveer 10 minuten rusten.
Maak in tussentijd de vulling klaar. Meng de amandelen
met de suiker en maal dit nog een keer samen, hierdoor krijg je een smeuïge amandelpasta,
voeg hieraan de Arabische gom, boter & bloesemwater toe meng dit en maak
hier nu staafjes van.
Pak nu het deeg en rol
het dun uit, leg een amandelstaafje op het deeg, en rol het deeg eroverheen, snij
het met een roller(of mes).
Rol het een beetje uit zodat je een lange dunne staaf krijgt maak er nu een soort ovale vorm van met je hand.
versier het met een naqash (soort pincet). Pak een hele amandel en doop deze in
de eiwit en leg het in het midden, pak een zilvere kraaltje en druk deze er ook
op.
Bak ze nu in de oven op 180 graden voor ongeveer 15 minuten, het deeg moet
wit blijven.
Als ze afgekoeld zijn besmeer je ze met nappage (soort glimspul).