Petit Pain



Ingrediƫnten;
Deeg;
-          1 kg meel
-          150 gram suiker
-          100 ml melk
-          2 eieren
-          150 ml olie
-          Snufje zout
-          Beetje gist
-          500 gram roomboter (op kamer tempratuur)
Vulling;
-          Chocoladereepjes (je hebt speciale voor Petit pain)
Versiering;
-          Poedersuiker

Bereidingswijze;
Meng alles met elkaar en kneed het goed met lauw water. Laat het 10 minuten rusten. Snij de boter in plakjes en leg het op het midden van de deeg, vouw het deeg eromheen, zodat de boter niet meer te zien is.
Rol het nu uit tot een grote vierkant, en vouw het 2 maal naar het midden toe, en rol het weer uit, herhaal dit proces 4 keer.
Rol het nu uit, en snij er verticale lijntjes in, pak een plakje en leg in het midden een reepje chocolade rol het op, (zie video, deze kan je alleen zien op de pc) 
zorg dat het uiteinde aan de onderkant zit zodat je het niet ziet,
laat het nu rustig rijzen, totdat het deeg verdubbeld is, als je het te vroeg in de oven doet komen ze niet mooi. Kluts een ei met een kleine theelepel koffie en besmeer hiermee de petit pains, doe het nu in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuutjes, het moet heel rustig gaan.
Bestrooi ze daarna met poedersuiker.


Ps; deze chocoladebroodjes nemen erg veel tijd in, maar uiteindelijk heb je wel hele lekker Petit pains net als van de bakker.