Hartige Taartjes met kip


Ingrediënten;
Deeg;
-          500 gram meel
-          250 gram boter
-          2 eigelen
-          Snufje zout
-          Halve theelepel zwarte peper
Vulling;
-          500 gram kipfilet
-          2 uien
-          1 teentje knoflook
-          Peterselie
-          Koriander
-          halve theelepel foelie
-          Zwarte peper
-          1 theelepel sambal
Topping;
-          Geraspte kaas

Bereidingswijze;
Verkruimel de meel met de boter en zout, zorg dat de boter goed verdeeld is. Voeg nu de eigelen toe en een heel klein beetje water, meng dit tot een samenhangend deeg (je moet het niet kneden), en leg het voor een half uur in de koelkast.
Maak ondertussen de kip vulling klaar. Snij het kipfilet in blokjes, en bak deze in wat olijfolie, voeg de in blokjes gesneden ui toe en laat het goed bakken, voeg dan de kruiden toe, als alles gaar is voeg je als laatst de fijngesneden peterselie & koriander toe.
Pak nu het deeg en rol het uit, leg het op de vormpjes en druk het aan, prik het deeg met een vork. Doe het nu in de oven voor ongeveer een kwartier op 200 graden, totdat je een mooi goud/bruin kleurtje krijgt.
Haal het nu uit de vormpjes en vul het met het kip mengsel en strooi er de geraspte kaas overheen, stop het weer in de oven totdat de kaas smelt.