Raibi crème taart


Ingrediënten;
Cake;
-          2 eieren
-          50 ml olie
-          50 ml melk
-          100 gram suiker
-          1 bakpoeder
-          1 vanillesuiker
-          125 gram Meel
Siroop;
-          ½ citroen in schijfjes
-          2 lepels suiker
-          Kleine glas water
Maïzena crème;
-          ½ liter melk
-          Suiker naar smaak
-          3 grote lepels maïzena
-          Citroenschil
Raibi crème;
-          2 raibi (kan je vinden bij Marokkaanse slagers) of gebruik 250 ml aardbeien yokidrank
-          3 lepels maïzena
Versiering;
-          Witte chocolade

Bereidingswijze;
Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker goed, voeg dan de melk & olie toe en mix weer goed, voeg als laatst de meel en bakpoeder toe (zeef deze eerst), de meel voeg je op gevoel toe totdat je een normale cakebeslag hebt. Doe het in een springvorm van 28 cm, en doe het in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 40 minuten.
Maak ondertussen de siroop klaar. Doe alles in een steelpan en laat het 10 minuutjes op een zacht vuur koken.
Als de cake gaar is haal je het eruit en besprenkel je het royaal met de siroop.
Maak nu de maïzena crème klaar.
Meng een klein beetje melk met de suiker & maïzena, breng de overige melk aan de kook, voeg nu het mengseltje toe. Zodra het kookt doe je het vuur uit en voeg je de citroenschil toe, giet het nu boven de cake,
maak nu ook de de raibi crème klaar,
meng de raibi met de maïzena en breng aan de kook, giet dit nu ook boven de cake,
en stop het in de koelkast voor minimaal 4 uur, totdat het echt goed afgekoeld is, versier het naar smaak met witte chocolade, slagroom, stukjes aardbei of iets anders.
Persoonlijk vind ik dit echt een hele lekkere cake/taart, zeker de moeite waard!