Pindakoekjes met sesam en amandelschaafsel



Ingrediënten;
-          1 kilo pinda’s (geroosterd)
-          250 gram poedersuiker
-          1 lepel kaneel
-          250 gram sesam (geroosterd)
-          1 ei
-          250 gram amandelschaafsel
Versiering;
-          Nappage
-          Witte chocolade

Bereidingswijze;
Maal de pinda’s extra fijn, voeg de kaneel en poedersuiker toe en meng goed samen, maak er nu lange staven van en rol deze door de sesam.
Snij er nu dikke plakjes uit, druk het een beetje aan in het midden. Haal het amandelschaafsel door het geklutste ei en leg het in het midden van het koekje (als een hoopje), doe dit met alle koekjes.
Doe ze nu voor 5 a 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden totdat het amandelschaafsel goud/bruin is. Besmeer het met nappage voor een mooie glans (je kunt ook abrikozenjam gebruiken) en maak er lijntjes op met de witte chocolade.