Deeg;
-
500
gram meel
-
250
gram boter
-
2
eigelen
-
Snufje
zout
-
Halve
theelepel zwarte peper
Vulling;
-
500
gram kipfilet
-
2 uien
-
1
teentje knoflook
-
Peterselie
-
Koriander
- halve theelepel foelie
-
Zwarte
peper
-
1
theelepel sambal
Topping;
-
Geraspte
kaas
Bereidingswijze;
Verkruimel de meel met de boter en zout, zorg dat de
boter goed verdeeld is. Voeg nu de eigelen toe en een heel
klein beetje water, meng dit tot een samenhangend
deeg (je moet het niet kneden), en leg het voor een half uur in de koelkast.
Maak
ondertussen de kip vulling klaar. Snij het kipfilet in blokjes, en bak deze in
wat olijfolie, voeg de in blokjes gesneden ui toe en laat het goed bakken, voeg
dan de kruiden toe, als alles gaar is voeg je als laatst de fijngesneden
peterselie & koriander toe.
Pak nu het deeg en rol het uit, leg het
op de vormpjes en druk het aan, prik het deeg met een vork. Doe het nu in de oven voor ongeveer een kwartier op 200
graden, totdat je een mooi goud/bruin kleurtje krijgt.
Haal het nu uit de
vormpjes en vul het met het kip mengsel en strooi er de
geraspte kaas overheen, stop het weer in de oven totdat de kaas smelt.