Ingrediënten;
Beslag;
-
4 eieren
-
3 citroensap
-
1 citroenschil
-
200 ml olie
-
150 gram suiker
-
1 bakpoeder
-
275 gram meel
Versiering;
-
3 appels
-
Abrikozenjam
Bereidingswijze;
Mix de eiwitten met een snufje zout eerst apart, en voeg
geleidelijk de suiker toe totdat het geheel stijf is geworden. Voeg dan de
eigelen, olie & citroenschil + sap, en mix het weer goed. Voeg als laatst het
meel en bakpoeder toe, en meng dit met een pollepel één kant op, let op dus
niet met de mixer! Doe het nu in een bakblik,
snij de appels in halve schijfjes
en leg deze in een ronde vorm op het cakebeslag, en doe het in een voorverwarmde
oven op 180 graden voor ongeveer 45 minuten.
Als de cake gaar is haal je het
eruit, en besmeer je de hele bovenkant met flink wat abrikozenjam, doe het nu
voor 3 minuutjes terug in de oven, zodat de cake een mooie glans krijgt!