Cake;
-
2
eieren
-
50 ml
olie
-
50 ml
melk
-
100
gram suiker
-
1
bakpoeder
-
1
vanillesuiker
- 125 gram Meel
Siroop;
-
½ citroen
in schijfjes
-
2
lepels suiker
-
Kleine
glas water
Maïzena crème;
-
½ liter
melk
-
Suiker
naar smaak
-
3
grote lepels maïzena
-
Citroenschil
Raibi crème;
-
2
raibi (kan je vinden bij Marokkaanse slagers) of gebruik 250 ml aardbeien yokidrank
-
3
lepels maïzena
Versiering;
-
Witte
chocolade
Bereidingswijze;
Mix de eieren
met de suiker en vanillesuiker goed, voeg dan de melk & olie toe en mix
weer goed, voeg als laatst de meel en bakpoeder toe (zeef deze eerst), de meel
voeg je op gevoel toe totdat je een normale cakebeslag hebt. Doe het in een springvorm van 28 cm, en doe
het in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 40 minuten.
Maak
ondertussen de siroop klaar. Doe alles in een steelpan en laat het 10 minuutjes
op een zacht vuur koken.
Als de cake gaar is haal je het eruit en besprenkel je
het royaal met de siroop.
Maak nu de maïzena crème klaar.
Meng een klein beetje
melk met de suiker & maïzena, breng de overige melk aan de kook, voeg nu
het mengseltje toe. Zodra het kookt doe je het vuur uit en voeg je de
citroenschil toe, giet het nu boven de cake,
maak nu ook de de raibi crème klaar,
meng de raibi met de maïzena en breng aan de kook, giet dit nu ook boven de
cake,
en stop het in de koelkast voor minimaal 4 uur, totdat het echt goed
afgekoeld is, versier het naar smaak met witte chocolade, slagroom, stukjes
aardbei of iets anders.
Persoonlijk vind ik dit echt een hele lekkere
cake/taart, zeker de moeite waard!