Ingrediënten;
-
1
kilo pinda’s geroosterd en fijngemalen
-
1
kilo dadelpasta
-
400
gram poedersuiker
-
1
theelepel kaneel
-
3
eetlepels bloesemwater
-
120
gram gekonfijte fruit
-
Witte
chocolade
-
Gekleurde
hagelslag
Bereidingswijze;
Meng de pinda’s
met de poedersuiker en kaneel, mocht het droog aanvoelen voeg je een beetje
zonnebloemolie toe pas op dat je niet teveel doet en het te papperig wordt. Leg
vervolgens wat plasticfolie op de tafel en leg hierop de pindapasta, leg er
bovenop weer een laagje plastic folie (dit doe je, zodat de pinda’s niet aan de
deegroller blijven plakken, en het makkelijker voort beweegt), rol dit nu uit met
een deegroller tot een mooi vierkant.
Meng nu de dadelpasta met wat
bloesemwater. Leg vervolgens wat plasticfolie op de tafel en leg hierop de dadelpasta,
leg er bovenop weer een laagje plastic folie, rol dit nu uit met een deegroller
tot een mooi vierkant,
en leg deze bovenop de vierkante pinda pasta (verwijder
wel eerst het plastic), en rol het weer een beetje uit zodat het goed aan
elkaar plakt. Leg nu de in stukjes gesneden gekonfijte fruit aan het uiteinde,
en rol het op.
Leg het op een dienblad en besmeer het met gesmolten witte
chocolade en strooi er gekleurde hagelslag op,
doe dit terwijl de chocolade nog
niet droog is, anders blijft het niet plakken, laat het hard worden en snij het
in schijfjes.