Pizza calamaris



Ingrediënten;
Deeg;
1 kg meel 
gist
snufje zout
scheutje olijfolie
tomatensaus;
2 tomaten
2 lepels tomatenpuree
3 lepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 lepel suiker
snufje zout 
1 lepel gedroogde tijm
Vulling;
2 uien 
2 paprika's 
500 gram calamaris (inktvisringen)
500 gram witte vis (koolvis filet)
100 gram olijven 
2 teentjes knoflook
koriander
viskruiden
kurkuma
kaas

Bereidingswijze;
Voeg de meel samen met de overige ingrediënten en kneed het goed met lauw water, tot je een mooie zachte deeg krijgt, laat het rijzen tot het in volume verdubbelt is (ongeveer een uur) (maak in de tussentijd alvast de tomatensaus en vulling klaar). 

Doe de tomaten in een blender en maal ze fijn, doe ze daarna in een steelpan met de overige ingrediënten en laat het zacht pruttelen voor ongeveer 15 minuten tot je een mooie saus krijgt.

Snij  daarna de paprika en uien in kleine blokjes en kruid ze met wat vis kruiden en olijfolie. 
Snij de koolvis in blokjes en voeg wat gesneden peterselie, knoflook, viskruiden en een beetje kurkuma toe. Doe dit ook met de inktvisringen. Bak daarna de koolvis en calamaris heel kort voor. 


Pak het gerezen deeg en maak er balletjes van (voor 1 pizza heb je ongeveer 200 gram meel nodig) laat ze rusten voor 10 minuten.
Pak 1 deegballetje en rol deze uit, bestrooi je werkvlak met fijne griesmeel. Prik er gaatjes in met een vork en smeer de tomatensaus erop uit, doe er daarna de paprika en ui op, en leg de koolvis en inktvisringen erop, als laatst strooi je er de olijven wat gedroogde tijm en kaas bovenop.






Doe het nu in een voorverwarmde oven op 220 graden voor ongeveer 12 minuten. De bodem wordt lekker krokant door de griesmeel