Pastafloura (gevulde koek)


Ingrediënten;
Deeg;
-          500 gram boter (margarine)
-          350 gram suiker
-          5 eieren
-          2 lepels jam
-          25 gram bakpoeder
-          1 kg meel
Vulling;
-          ½ liter melk
-          2 eieren
-          3 lepels maïzena
-          1 vanillesuiker
-          2 lepels suiker
Versiering;
-          1 ei
-          2 lepels koffie
-          mes

Bereidingswijze;
Meng de boter met de suiker tot een glad mengsel, voeg dan de eieren en jam toe en roer dit, voeg nu geleidelijk de meel en bakpoeder toe en meng dit. Maak ondertussen de banketbakkersroom klaar, breng de melk aan de kook in een steelpan, doe in een aparte kom de eieren, suiker, maïzena & vanillesuiker, meng dit met elkaar. Als de melk gekookt is voeg je een beetje melk aan het ei mengsel toe, meng dit goed met elkaar, en giet het vervolgens in de steelpan bij de overige melk, blijf nu roeren totdat het kookt en dik is, haal het nu van het vuur en giet het in een glazen kom, bedek het met plasticfolie (zodat er geen vel gaat ontstaan) en laat afkoelen.
Rol het deeg nu uit en snij er rondjes uit, pak 1 rondje en leg 1 theelepel banketbakkersroom in het midden, besmeer het langs de zijkanten met ei, en leg er het andere rondje bovenop. 
Doe dit met alle rondjes. Meng nu 1 geklutst ei met de koffie en besmeer hiermee de koekjes maak er nu lijntjes op met een mes.
En doe ze in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten, totdat de koekjes goud/bruin zijn.
Uit dit deeg krijg je ongeveer 36 stuks.


Ps; Like nu ook mijn facebookpagina voor extra receptjes, foto's en updates: https://www.facebook.com/pages/Maryams-Kookblog/432251996867438