Sinaasappelcake


Ingrediënten;
Beslag;
-          3 eieren
-          1 Marokkaanse theeglas olie
-          1 Marokkaanse theeglas suiker
-          1 Marokkaanse theeglas verse sinasappelsap
-          3 Marokkaanse theeglazen meel
-          1 bakpoeder
-          30 gram cacao
Versiering;
-          Abrikozenjam/honing
-          Grof gemalen amandelen

Bereidingswijze;
Scheid de eieren van elkaar, doe de eiwitten in een kom met een snufje zout en mix het met de mixer, voeg geleidelijk de suiker toe totdat de eiwitten stijf zijn. Voeg nu de eigelen en olie toe en mix het, voeg daarna de sinasappelsap toe en mix het goed. Voeg als laatst de meel en bakpoeder toe en roer het met een pollepel 1 kant uit! Pak nu ¼ beslag en doe hier de cacao bij en leg apart, pak een tulbandvorm en besmeer het met boter doe nu 2/3 van het ‘’witte’’ beslag in de tulbandvorm,
doe er nu het chocoladebeslag op in een ronde vorm, dit hoeft overigens niet precies.
en bedek het met de overige 1/3 ‘’witte’’ beslag.
Doe het nu in een voorverwarmde oven 180 graden voor ongeveer 40 minuten, maak de oven in de tussentijd niet open! Prik er met een satéstokje in om te kijken of de cake gaar is.
Draai de cake om op een bord,
laat het afkoelen en besmeer de bovenkant met honing/abrikozenjam en doe er de grof gemalen amandelen op.