Ingrediënten;
Deeg:
-
500
gram griesmeel
-
250
gram gesmolten boter
-
100
ml water
-
2
lepels bloesemwater
-
1
eetlepel geklaarde boter (smen) (hoeft niet)
-
Snufje
zout
Vulling;
-
250
gram dadelpasta
-
1
theelepel kaneel
-
2
eetlepels bloesemwater
Versiering;
-
honing
Bereidingswijze;
Doe in een kom
de griesmeel, boter, bloesemwater, geklaarde boter & zout en meng het
samen, voeg nu koud water toe totdat het deeg samen plakt. Meng de dadelpasta
met de kaneel en bloesemwater en maak er lange staven van.
Pak nu het deeg en
rol het voorzichtig uit totdat je een rechthoekige staaf hebt, leg er nu de
dadelstaaf op en rol doe het deeg er zo omheen dat de dadels niet meer te zien
zijn, doe dit voorzichtig want het deeg is erg breekbaar, mocht het niet
plakken dan kan je je handen een beetje nat maken met water.
Pak de stempel en
druk deze erop, mocht je deze stempel niet hebben dan kan je het ook gewoon
plat drukken met je handen,
snij het in ruiten vormen en bak het in hete
olie.
Leg ze nu in de honing en laat het
5 minuten intrekken, haal ze daarna eruit.