Ingrediënten;
-
1
kilo tomaten
-
1
blikje tomaten puree
-
1
grote ui
-
2
teentjes knoflook
-
2
takken selderij
-
1
geroosterde paprika
-
Beetje
peterselie
-
Beetje
koriander
-
Zwarte
peper
-
Zout
Bereidingswijze;
Snij de ui en
knoflook in blokjes en bak dit glazig in wat olijfolie.
Snij nu de tomaten in
blokjes en voeg dit toe en laat het 5 minuten meebakken, voeg nu de
fijngesneden peterselie, selderij, blikje tomatenpuree, zout & zwarte peper
toe en laat het 10 minuten op een rustig vuurtje pruttelen.
Voeg nu 2 liter
kokend water toe en laat het op een rustig vuurtje koken (ongeveer 40 minuten).
Als alles gekookt is voeg je de geroosterde paprika toe (deze snij je in
blokjes).
Laat de tomatensoep een beetje afkoelen en giet het in een blender,
maal het goed fijn. Pak nu een soeppan en leg er een zeef op giet de
tomatensoep erin, de schil en pitjes blijven nu allemaal boven.
Voeg nu
fijngesneden koriander toe en breng de soep weer aan de kook zodat je de rode
kleur weer terug krijgt.
Dien het op in een soepkom