Ingrediƫnten;
- 1 kg vlees
- 1 grote ui
- Peterselie
- Koriander
- Zout
- Zwarte
peper
- Saffraan
- Komijn
- Gember
- Zonnebloem
olie
- Olijf olie
- 6 wortels
- 2 paprika’s
- Sperziebonen
- doperwten
- friet
Bereidingswijze;
Snij
het vlees in grote stukken.
Pel
vervolgens de ui & snijdt deze samen met de peterselie en koriander fijn.
Voeg
vervolgens, de gesneden uien, peterselie, kruiden & olie ( je mengt zonnebloemolie
samen met olijfolie (doe er een flinke scheut in)) bij het vlees.
Marineer
hiermee het vlees. Laat het een tijdje intrekken ( hoe langer je het laat, des
te lekkerder, je kunt het vlees ook een avond van te voren marineren.)
Snij
vervolgens de sperziebonen, en kook deze in een aparte pan.
Als
het vlees gemarineerd is, doe je het in een pan. Laat het een dergelijk
kwartiertje zacht pruttelen zonder kookvocht, totdat het vlees er niet meer
rood uitziet.
Voeg
vervolgens een klein beetje water toe. Laat het water koken.
Schil
in tussentijd de wortels en snij deze, in redelijk grote stukken.
voeg
deze wortels en doperwten toe.
Als
je de wortels hebt toegevoegd, doe je er weer water bij, net zoveel totdat
alles onderdompelt. Laat het vervolgens circa een uur gaar worden.
Totdat
de wortels en het vlees gaar zijn.
Gril
ondertussen de paprika, en schil deze. Snij het in grote stukken, en bak het
nog een klein beetje met olijfolie en wat zout in een koekenpan. Leg aan de
kant.
Als
de sperziebonen gaar zijn, giet je het water eruit, vervolgens pak je een beetje
kookvocht van het vlees en voeg je dat aan de sperziebonen toe, laat dit nog 5
minuten op het fornuis.
Als
alles gaar is, pak je een bord en leg je de stukken vlees en groente erop, voeg
ook de sperziebonen & paprikastukjes toe, en versier het met friet.