- 3 kg vlees
- 3 grote uien
- Peterselie
- Koriander
- Zout
- Zwarte
peper
- Saffraan
- Komijn
- Gember
- Zonnebloem
olie
- Olijf olie
Versiering
- 250 gram gedroogde
pruimen
- 100 gram
groene olijven
- 100 gram
amandelen ontveld en gebakken
- sesam
Bereidingswijze;
Snij
het vlees in grote stukken.
Pel
vervolgens de uien & snijdt deze samen met de peterselie en koriander fijn.
Voeg
vervolgens, de gesneden uien, peterselie, kruiden & olie ( je mengt
zonnebloemolie samen met olijfolie (doe er een flinke scheut in)) bij het
vlees.
Marineer
hiermee het vlees. Laat het een tijdje intrekken ( hoe langer je het laat, des
te lekkerder, je kunt het vlees ook een avond van te voren marineren.)
Als
het vlees gemarineerd is, doe je het in een pan.
Laat het een dergelijk
kwartiertje zacht pruttelen zonder kookvocht, totdat het vlees er niet meer
rood uitziet.
Voeg
vervolgens kokend water toe, net zoveel totdat alles onderdompelt. Laat het
vervolgens circa een uur gaar worden op een middelmatig vuur. Totdat het vlees zacht
en gaar is.
Kook
nu de pruimen op een zacht vuurtje voor ongeveer 15 minuten, totdat ze zacht aanvoelen,
voeg naar smaak nog wat suiker en kaneel toe.
Kook
de amandelen, ontvel ze en bak ze in wat olie totdat ze goud/bruin zijn.
Pak
nu een groot bord en doe hier de vleesstukken op en wat van de bouillon, leg er
de pruimen op en strooi een beetje sesam op de pruimen, doe er ook wat
amandelen en olijven op.