Deeg;
- 6 eieren
- 200 gram
suiker
- 250 ml olie
- 2 bakpoeder
- 1 eetlepel
anijszaad
- 1 eetlepel
venkel
- 1 theelepel
kaneel
- 2 bakpoeder
- 1 kom grof gesneden amandelen (met schil)
- 1/2 kom sesam
(geroosterd)
- 500 gram meel
(ongeveer)
Bereidingswijze;
Meng
alle ingrediƫnten met elkaar behalve het meel, voeg die dan een beetje bij
beetje toe totdat je een samenhangend deeg krijgt.
Maak hier nu lange staven en
besmeer deze met eigeel en trek er lijntjes op met een vork.
Doe het voor 10
minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden (zodra het deeg een beetje
begint te bakken, het moet niet hard worden houd dit goed in de gaten, want als
het deeg te hard is kan je het niet meer snijden). Haal het er nu uit en leg er
een natte handdoek op (wring deze wel uit). Laat dit voor een half uurtje.
Snij
ze nu in plakjes en doe ze weer terug in de oven voor 15 minuten, totdat ze
goudbruin zijn.