Ingrediënten;
1 schapenkop (in stukken gesneden)
1 schapenkop (in stukken gesneden)
2
grote uien
2
tomaten
1
teentje knoflook
Peterselie
Koriander
100
gram geweekte kikkererwten
Olijfolie
1
theelepel kurkuma
1
theelepel paprikapoeder
1
theelepel zwarte peper
Saffraan
1
theelepel gember
Zout
Zout
Bereidingswijze;
Doe de stukken
schapenhoofd in een pan (deze heb je van te voren goed gewassen), en voeg een scheutje olijfolie en zout toe.
Laat het op een rustig vuurtje
goed rullen, en draai het elke keer om, zodat alle stukken goed bakken.
Voeg
daarna de gesneden uien toe en laat deze ook mee bakken.
Als de ui en de
stukken vlees goed gebakken zijn, voeg je daarna de kikkererwten, fijngesneden
tomaat, knoflook, peterselie , koriander & kruiden toe.
Voeg nu ook een
scheutje kokend water toe en laat het geheel op een rustig vuurtje pruttelen,
draai de stukken vlees af en toe om zodat alles goed gemarineerd wordt. Voeg
daarna kokend water toe totdat alles onderdompelt, en laat het geheel voor
ongeveer 1 ½ uur koken.
Dien het daarna op.