Ingrediënten:
Deeg;
½ kg meel
Kleine glas
bloesemwater
Theelepel
poedersuiker
Zout
Water
Groene
kleurstof
Rode
kleurstof
Vulling;
½ kg pinda’s geroosterd & gemaald
125 gram
poedersuiker
Kaneel
½ kg pinda’s geroosterd & gemaald
Kaneel
Versiering;
Nappage
Nappage
Bereidingswijze;
Kruimel
de meel & boter goed samen, voeg daarna de bloesemwater, poedersuiker, zout
& water toe, en kneed dit goed (ongeveer 10 minuten). Pak een klein beetje
van het deeg, en voeg hier groene kleurstof aan toe, meng dit goed, pak nu weer
een klein beetje deeg en voeg hier rode kleurstof aan toe, meng ook dit goed.
Laat het deeg voor 5 minuten rusten.
Maak in tussentijd de vulling klaar.
Rooster de pinda’s en maal ze daarna fijn, stop dit nu in een kom voeg hier de
poedersuiker & kaneel aan toe, meng dit goed. Rol het ‘’witte’’ deeg nu uit
in een rechthoekige vorm, rol de pindavulling in een lange dikke staaf en leg
deze op het ‘’witte’’ deeg, rol nu het deeg er zo overheen dat het de
pindavulling bedekt en je een ronde staaf vorm krijgt.


Druk het nu voorzichtig
plat aan de bovenkant, zodat je een rechthoekige staaf hebt, snij nu met een
mes kleine ruiten (zie afbeelding).

Pak nu het ‘’rode’’ deeg, en snij hier
middelmatige bloemetjes mee uit, stop deze in de eiwit en plak ze vervolgens op
de ruit, pak nu het ‘’groene’’ deeg, en snij hier het kleinste bloemetje uit
stop deze ook in de eiwit, en leg deze naast het andere bloemetje. Doe dit met
alle koekjes.



Stop ze nu in de oven. Als ze afgekoeld zijn besmeer je ze met
nappage.