Ingrediƫnten;
Deeg;
500 gram meel
125 gram boter
kleine glas bloesemwater
theelepel poedersuiker
snufje zout
Vulling
500 gram pinda's (geroosterd & gemaald)
250 gram poedersuiker
1 theelepel kaneel
beetje bloesemwater
500 gram pinda's (geroosterd & gemaald)
250 gram poedersuiker
1 theelepel kaneel
beetje bloesemwater
Versiering;
Nappage
zilvere kraaltjes
Nappage
zilvere kraaltjes
Bereidingswijze;
Kruimel het meel & boter goed samen, voeg daarna de bloesemwater, poedersuiker, zout en een heel klein beetje water toe, en kneed dit goed (ongeveer 10 minuten) laat het deeg voor 5 minuten rusten. Maak in tussentijd de vulling klaar: Meng de fijngemalen pinda’s met de suiker, kaneel & bloesemwater. Pak het deeg en rol dit dun uit, snij er rondjes uit met een glas.
Pak nu een rondje deeg en leg hierop een pinda balletje,
maak het nu dicht en druk er met de vorm op, snij vervolgens 2 bloemetjes met het vormpje, 1 grote uit het bruine deeg dit maak je door een beetje cacao toe te voegen aan de deeg, doop het bloemetje in de eiwit en plak het er bovenop, snij nu een klein bloemetje uit het witte deeg doop deze ook in de eiwit en leg erboven op, leg er als laatst een zilver kraaltje bovenop. (zie video).
Leg ze nu op een bakplaat en laat ze minstens 2 uur rusten voor dat je ze gaat bakken voor een mooiere resultaat.
Doe ze nu in een voorverwarmde oven op 180 graden, voor ongeveer 15 minuten (blijf dit wel in de gaten houden, het kan meer of minder zijn). Als ze gaar zijn besmeer je ze met nappage voor een extra mooie glans.