Deeg;
500 gram
boter
2 lepels
suiker
Snufje zout
Meel
Vulling;
1 kilo
dadelpasta
100 gram
sesam
2 eetlepels bloesemwater
1 eetlepel
kaneel
Versiering;
poedersuiker
Bereidingswijze;
Meng
de boter, zout & suiker goed. Voeg als laatst de meel toe, totdat je een
zachte deeg krijgt, laat het rusten.
maak ondertussen de dadelvulling klaar.
maak ondertussen de dadelvulling klaar.
Pak
een kom en doe hier alle ingrediënten in, meng het goed door elkaar. Maak er staafjes van.
Pak nu het deeg en rol dit uit, snij er rondjes uit met een glas.
Pak nu het deeg en rol dit uit, snij er rondjes uit met een glas.
Pak nu een
dadelstaafje, en leg het in het midden van een rondje, vouw de zijkanten over
de dadelstaaf heen, totdat je geen dadelstaaf meer ziet.
Versier het nu met een na9ash (soort pincet met tandjes).
Versier het nu met een na9ash (soort pincet met tandjes).
Bak het nu voor ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven.
Als de
koekjes afgekoeld zijn rol je ze door de poedersuiker.
Je krijgt hier ongeveer 80 stuks uit, je kunt de ingrediënten ook halveren voor minder koekjes :).