Ingrediƫnten;
Deeg;
- ½ kg meel
- 125 gram boter
- Kleine glas bloesemwater
- Theelepel poedersuiker
- Zout
- Water
Vulling;
- ½ kg amandelen gekookt & fijn gemaald
- 200 gram poedersuiker
- 1 vanillesuiker
- Paar druppels sinaasappelsmaak
- Paar druppels oranje kleurstof
- Klontje Boter
- Bloesemwater
Bereidingswijze;
Kruimel de meel & boter goed samen,
voeg daarna de bloesemwater, poedersuiker, zout & water toe, en kneed dit goed (ongeveer 10 minuten) laat het deeg voor 5 minuten rusten. Maak in tussentijd de vulling klaar: Meng de amandelen met de overige Ingredienten. Maak hier nu rondjes van.
Pak nu het deeg en rol het heel dun uit, snij er nu rondjes uit met een vormpje of glas. Doe er nu een balletje amandelvulling op, en bedek het met de deeg totdat er geen amandelvulling meer te zien is.
Snij er nu met een scherpe mes 3 sneetjes in (zie foto).