Ingrediënten;
Cake;
2 eieren
8 eetlepels suiker
8 eetlepels olie
8 eetlepels melk
8 eetlepels meel
1 vanille suiker
1 eetlepel cacao
1 bakpoeder
2 eieren
8 eetlepels suiker
8 eetlepels olie
8 eetlepels melk
8 eetlepels meel
1 vanille suiker
1 eetlepel cacao
1 bakpoeder
Vanille
crème:
400 gram vanilleyoghurt/kwark
60 gram poedermelk
400 gram vanilleyoghurt/kwark
60 gram poedermelk
Chocolade
crème;
1 reep melkchocolade (15 tot 20 blokjes)
250 ml water
1 lepel suiker
1 lepel oploskoffie
2 lepels maizena
1 reep melkchocolade (15 tot 20 blokjes)
250 ml water
1 lepel suiker
1 lepel oploskoffie
2 lepels maizena
Bereidingswijze;
Cake;
Doe alles in
de blender en mix dit voor 5 minuten goed. Giet het beslag in een springvorm
en
doe het in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten
(totdat de cake gaar is).
Vanille crème;
Meng de
vanilleyoghurt met de poedermelk en giet dit boven de cake,
doe het nu terug in
de oven, doe de oven alleen van boven aan en laat het 10 minuutjes, totdat de vanille
crème dik is geworden en niet meer
vloeibaar is,
haal het er nu uit en laat afkoelen.
Chocolade crème;
Breek de
chocolade in stukjes en doe het in een steelpan, voeg de rest toe (ook het water)
en roer het goed, zet het nu op een zacht vuurtje totdat het kookt, giet het
daarna direct op de vanille crème en laat het hard worden in de koelkast voor
minimaal 3 uurtjes,
hoe langer je de cake in de koelkast laat hoe lekkerder, ik maak hem altijd een nacht van te voren.