Appelcake



Ingrediënten;
Beslag;
-          4 eieren
-          3 citroensap
-          1 citroenschil
-          200 ml olie
-          150 gram suiker
-          1 bakpoeder
-          275 gram meel
Versiering;
-          3 appels
-          Abrikozenjam

Bereidingswijze;
Mix de eiwitten met een snufje zout eerst apart, en voeg geleidelijk de suiker toe totdat het geheel stijf is geworden. Voeg dan de eigelen, olie & citroenschil + sap, en mix het weer goed. Voeg als laatst het meel en bakpoeder toe, en meng dit met een pollepel één kant op, let op dus niet met de mixer! Doe het nu in een bakblik,
snij de appels in halve schijfjes en leg deze in een ronde vorm op het cakebeslag, en doe het in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 45 minuten.
Als de cake gaar is haal je het eruit, en besmeer je de hele bovenkant met flink wat abrikozenjam, doe het nu voor 3 minuutjes terug in de oven, zodat de cake een mooie glans krijgt!